Opgelicht.nu forum index
 HelpHelp   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistreerRegistreer   ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

419scam mbt. oa. Chihuahua's

 
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie    Opgelicht.nu forum index -> Is dit betrouwbaar?
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Snoopy



Geregistreerd op: 16-2-2008
Berichten: 138

BerichtGeplaatst: wo mrt 05, 2008 12:14 am    Onderwerp: 419scam mbt. oa. Chihuahua's Reageer met quote

www.419scam.org

Je wordt er werkelijk waar dood mee gegooid; je plaatst advertenties op advertentie sites en je krijgt een mailtje binnen van een Nigeriaan. Ze zijn te herkennen aan het gebrekkige engels waarin veel spelfouten zitten. Maar ook aan hun adres. Zij proberen je op te lichten door te scammen. Maar wat is dat nu eigenlijk?

Wat is 419scam nu eigenlijk?
419scam is oplichting door Nigerianen die via advertentie sites mailtjes versturen en zo proberen Wat doen zij dan? Zij contacteren je Email. Meestal is de Email in gebrekkig Engels geschreven en doen zij niet aan een vorm van interpunctie. Ook zeggen ze vaak dat het voor iemand is die in Nigeria woont.
Zij willen je meestal betalen via: Cheque, Western Union, Paypal. Als ze hierover beginnen moet er gelijk een belletje rinkelen!
_________________
Just call me Dog
Naar boven
Bekijk gebruikersprofiel Stuur privébericht Verstuur e-mail
Steffie
Moderator-team


Geregistreerd op: 17-1-2008
Berichten: 2307

BerichtGeplaatst: di jan 12, 2010 3:57 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Quote:

October 2009, 08:18
Kameroen / Chihuahua pups

Bijna zijn we erin getrapt, maar gelukkig kwamen we op dit forum terecht voor we daadwerkelijk geld overgemaakt hebben.
Een australische vrouw verblijvend in Kameroen biedt op dit moment pups aan op internet. Ze stuurde ons een mailtje met allerlei vragen om te zien of zij ons wel kan vertrouwen met haar pup. Nadat wij blijkbaar de goede antwoorden gegeven hadden, zou de pup naar ons toe komen.
We kregen zelfs een officieel uitziend document van het ministerie van Kameroen waarin wij geregistreerd stonden als de nieuwe eigenaars.
Alleen nog 95 euro betalen en de pup zou naar het vliegveld gebracht worden.
Bij aankomst van de pup zouden we nog eens 120 euro moeten betalen.
We besloten toch eens rond te kijken op internet om alles te verifieren en zo kwamen we hier terecht.
Ik heb inmiddels een mail naar haar toegestuurd, eerst de pup dan betalen we, en drie keer raden, we horen nix meer.
Ik hoop dat anderen hier wat aan hebben, geen pup=geen geld
Groetjes



Bron: http://www.fraudwatchers.org/forums/showthread.php?t=35336
_________________
Je moet de waarheid niet verwarren met de mening van de meerderheid..........
Naar boven
Bekijk gebruikersprofiel Stuur privébericht Verstuur e-mail
Steffie
Moderator-team


Geregistreerd op: 17-1-2008
Berichten: 2307

BerichtGeplaatst: di jan 12, 2010 4:06 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Een topic op een andere website over dit onderwerp:

Niet bestaande puppies (en andere dieren) aangeboden.

http://www.opgelichtopinternet.nl/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl?num=1239373157/157

_________________
Je moet de waarheid niet verwarren met de mening van de meerderheid..........
Naar boven
Bekijk gebruikersprofiel Stuur privébericht Verstuur e-mail
Steffie
Moderator-team


Geregistreerd op: 17-1-2008
Berichten: 2307

BerichtGeplaatst: di jan 12, 2010 4:11 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Quote:
P E T S C A M A L E R T

A VERY serious situation exists. Puppies (who do NOT even exists) are being offered

for sale on the internet. Innocent people are asked to send money by western union . Then there

is NO way to trace. Emails are exchanged and the 'New Owner' thinks someone like myself will

be delivering the pup. And, there is NO pup.

Most of these scams originate in Cameroon and Nigeria.

Many of these ads appear on www.puppyfind.com DO NOT RESPOND

The internet is overflowing with scam alerts. Read some for yourself.

search for: puppyfind puppy find puppy scams puppy dog scam in cameroon

www.puppyfindsucks.com www.terrificpets.com (click on scam alert)




Bron: http://www.actionpetexpress.com/Puppy_purchase_scam_alert.html
_________________
Je moet de waarheid niet verwarren met de mening van de meerderheid..........
Naar boven
Bekijk gebruikersprofiel Stuur privébericht Verstuur e-mail
Steffie
Moderator-team


Geregistreerd op: 17-1-2008
Berichten: 2307

BerichtGeplaatst: di jan 12, 2010 4:19 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Voor degenen die mij al gemaild hebben over dit onderwerp:

Nee ik ben niet deze naamgenoot op een ander forum.
Ik heb geen patent op die nick, maar we hebben dan wel iets gemeenschappelijks:

Supporter
OpgelichtOpInternet. nl

Wink Laughing

http://74.125.77.132/search?q=cache:XmfnwCffgqsJ:www.opgelichtopinternet.nl/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl%3Fnum%3D1259242510+weer+puppies+uit+Kameroen&cd=1&hl=nl&ct=clnk&gl=nl

_________________
Je moet de waarheid niet verwarren met de mening van de meerderheid..........
Naar boven
Bekijk gebruikersprofiel Stuur privébericht Verstuur e-mail
linda bakker



Geregistreerd op: 20-9-2008
Berichten: 2
Woonplaats: texel

BerichtGeplaatst: di jan 12, 2010 4:38 pm    Onderwerp: Reageer met quote

ze blijven aktief op Marktplaats, maar ja, Marktplaats doet er ook niets aan. Aan de andere kant, ze hebben altijd weer mensen te pakken die voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. Een goed gefokte chihuahua, met inentings papieren, een FCI stamboom, bij de Nederlandse Chihuahua club aangesloten fokker die ook nog naar clubshows gaat, kost ongeveer 1000 euro tot 1250 euro, en dat vinden mensen dan weer veel te duur, ze vergeten helemaal dat zo'n goed gefokt hondje wel dik 15 jr kan worden en wat weet je van een pup die je van ergens ver weg laat komen?. De domoren hebben niet eens in de gaten dat die hondjes niet eens bestaan!. De mooie foto's komen van het internet, zo kwam iemand die ik ken en ook chihuahua"s heeft eens een foto van een van haar hondjes tegen in een advertentie van deze lieden. Zo lang er domme mensen zijn die hier elke keer weer intrappen zal het wel blijven bestaan, er is eigenlijk niets tegen te doen.
Naar boven
Bekijk gebruikersprofiel Stuur privébericht
Steffie
Moderator-team


Geregistreerd op: 17-1-2008
Berichten: 2307

BerichtGeplaatst: di jan 12, 2010 4:51 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Vanuit Nederland, dus Nederlandse adverteerders/verkopers, wordt er ook de boer op gegaan in het buitenland met goedkope chiwi-pups en andere rassen.

Ik kwam ze toevallig tegen toen ik ivm. iets heel anders op een ip aan het googelen was. Wink



Post# A21940


Magnifique chiot chihuahua (strasbourg)

Ajoutée le: Mercredi, 26 Août, 2009 06:06
IP address: 89.18.180.142

Nation annonceur: Netherlands

Répondre à : (Via le formulaire en bas de page)

vends 4 chiot type chihuahua femelles et males, né le 15 Juin 2009, vacciné, vermifugé, tatouage de la mère 2gfj578 ,contactez moi pour plus de renseignements
le prix de vente est de 350€ par chiot


http://74.125.77.132/search?q=cache:G6jGyKbUwFMJ:www.annonces100x100.com/75/posts/6_Annonces_Animaux_et_leurs_accessoires/63_Chiens/21940_Magnifique_chiot_chihuahua.html+89.18.180.142&cd=83&hl=nl&ct=clnk&gl=nl

--------------------------------------------

Post# A13344



adoption chiot bouledogue français (laval)

Ajoutée le: Lundi, 23 Mars, 2009 08:35
IP address: 89.18.180.142

Nation annonceur: Netherlands

Répondre à : (Via le formulaire en bas de page)

disponible de suite un chiot de type bouledogue français agé de 3 mois,vacciné,tatoué,vermifugé non lof avec carnet de vaccination a jour ,
n° de tatouage de la mere:125fgjre2
merci de me contacter pour plus d'info



http://74.125.77.132/search?q=cache:-7GZgSedKAMJ:www.annonces100x100.com/40/posts/6_Annonces_Animaux_et_leurs_accessoires/63_Chiens/13344_adoption_chiot_bouledogue_frana_ais.html+89.18.180.142&cd=74&hl=nl&ct=clnk&gl=nl

-----------------

Riporta Abuso | Segnala ad un amico | Pubblica annuncio in questa categoria
Post# A11223


mini cuccioli bulldog inglese gratuitamente adozione. questi cuccioli sono aperte a casa vostr

Inserito il: Lunedì, 04 Maggio, 2009 12:12
IP address: 89.18.180.142

Nazione inserzionista: Netherlands

Rispondi a: (Utilizza il modulo contatti sotto)

mini cuccioli bulldog inglese gratuitamente adozione.
questi cuccioli sono aperte a casa vostra e non solo tutti i loro documenti, nonché ttheir toys.you può riesco a nave o, se si desidera

http://74.125.77.132/search?q=cache:GeQgwacdz8gJ:www.ultimiannunci.com/14/posts/1_Annunci_Animali/2_In_vendita/11223__mini_cuccioli_bulldog_inglese_gratuitamente_adozione_questi_cuccioli_sono_aperte_a_casa_vostr.html+89.18.180.142&cd=92&hl=nl&ct=clnk&gl=nl
_________________
Je moet de waarheid niet verwarren met de mening van de meerderheid..........
Naar boven
Bekijk gebruikersprofiel Stuur privébericht Verstuur e-mail
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie    Opgelicht.nu forum index -> Is dit betrouwbaar? Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group